Roadster Magazin

Roadster Magazin

2019.11.14.

Klassz helyen van a Főfotó, az ablakok egyik fele a Baross utcára néz, a másik az Ötpacsirtára, ebben az utcában laknak a MÁV Szimfonikusok, ha nyitva hagyják az ablakokat, zenével telik meg az utca. A Szabó Ervin könyvtár meg az egyetemek miatt rengeteg a fiatal, szóval szerethető része ez Pestnek, és még szerethetőbb lesz a Főfotó megnyitásával. Mert a Főfotó egyszerre hoz ide egy jó kávézót, egy ismét egyre népszerűbb aktivitást, az analóg fotózás iránti szenvedélyt, a fotóművészetet és egy nagy adag régi iskolás fineszt.

Tudjon meg többet
welovebudapest

welovebudapest

2020.03.04.

Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban az egyre zsúfoltabbá válló kiállítótermek miatt már egy jó ideje gyakorlat, hogy magánlakásokban rendeznek kiállítást, és a pop up galériáknak is nő a népszerűségük. Nálunk is előfordul egy-egy ilyen esemény, mégis a Kálvin térnél pár hete megnyílt Főfoto teljesen más aspektusba helyezi azt, amit eddig tudtunk az alternatív kiállítótermekről. A helyiségben egykor egy kerületi pártiroda működött, de már legalább egy évtizede üresen áll a valamikori magánlakás – itt kapott otthont Krasznai János és Zsigmond Gábor régóta dédelgetett álma, a galériát, kávézót és az analóg fotózás mentsvárát elegyítő Főfoto.

Tudjon meg többet
Condé Nast Traveler China

Condé Nast Traveler China

2020.05.28.

和家居产品,带来完整的优质生活方式体验。twentysixbudapest.com Fofoto当城中美术馆展厅越来越拥挤时,在私人住宅中举办展览和开设快闪店变成了一种可行的惯例。位于Baross街上的Fofoto原本是一座私人住宅,两位主人A是儿时好友,也都是摄影师。Fofoto右侧是放映室摆放着两排20世纪20年代的电影院靠椅;隔壁的房间是画廊,放置着从乌拉尼亚国家电影剧院收购GU

Tudjon meg többet
welovebudapest.com/english

welovebudapest.com/english

2020.02.06.

Long prevalent in foreign capitals, exhibitions in private homes and pop-up galleries are gaining popularity in Budapest. A former private lodging behind Kálvin tér has long been empty but today houses the long-cherished dream of János Krasznai and Gábor Zsigmond to combine gallery, café and refuge for analogue photography: Főfoto.

Tudjon meg többet

Guberálás hardcore

2020.05.28.

János és Gábor AMÚGY fotósok, de most azért mentem el hozzájuk, mert irgalmatlan mennyiségű és minőségű érdekes lomot halmoztak fel.

Tudjon meg többet